abonare: Articole | Comentarii | Email

share this article on twitter trimite link-ul pe facebook trimite link-ul prin Yahoo Messenger share this article on delicious share this article on squidoo share this article on stumbleupon share this article on digg share this article on technorati share this article on reddit share this article on linkedin share this article on google bookmarks share this article on blinklist share this article on furl share this article on newsvine

Întâlnire cu absolvenții – versiunea 2.0

3 Comentarii
Întâlnire cu absolvenții – versiunea 2.0

Pentru că nu uităm de unde am plecat, pentru că de cele mai multe ori ne-a făcut plăcere să mergem la școală, pentru că avem o doză mare de respect pentru profesorii și majoritatea colegilor de la Liceul Teoretic ”Constantin Spătaru”, un grup de 5 absolvenți am trimis o scrisoare deschisă de mulțumire adresată colectivului didactic. Acesteia i se va da citire mâine, în cadrul festivității, după cum urmează:

Dragii noștri profesori,

Venim către dumneavoastră cu plecăciuni și mulțumiri pentru munca asiduă investită în calăuzirea noastră pe șerpentinele cunoașterii. Anume dumneavoastră ne-ați pus baza adevăratelor valori, cu toate că, din păcate, uneori realizăm aceste lucruri doar prin prisma anilor.

E probabil greu de imaginat pentru unii cum peste ani te poate învălui nostalgia, nostalgia acelor vremuri de viață de elev al Liceului ”Constantin Spătaru”, când erai întâmpinat cu un ”Bună dimineața!” deosebit după ora 8 de către domna Movilă, când tot ce era ”foarte interesant” venea de la domnul Fana, când deveneam pentru prima oară nuntași la orele de Noi și Legea ale domnului Diaconu, când evenimentele istorice importante începeau cu ”… măi elevilor, măi…” la lecțiile domnului Ploșniță, când ne-am convins prima oară că plus și minus nu țin neapărat de fizică sau matematică, ci și de limba și literatura română predate de doamna Bujoreanu, când am învățat de la domnul Ciobanu și domnul Burlacov că orice teorie este susținută și de o parte experimentală, când bazele replicării, transcripției și translației ne erau clădite de doamna Fedorcea prin corelații simple și extrem de logice, când Pascal era invocat și la matematică, și la informatică de către doamna Cernea, când o limbă veche – latina, reîvia în sala de clasă a doamnei Ploșniță, când limba franceză și engleză predate de doamnele Hîțu, Deliu, Caraulan urmau să folosescă la interviuri pentru angajare, când domnul Vasiloi încerca să ne convingă de un adevăr, acela că sportul nu înseamnă o notă în catalog, ci înseamnă sănătate, când lecțiile de economie ale domnului Marin erau principii teoretice ale unor lecții de viață.

Ne pare foarte rău că nu suntem în aceste clipe frumoase alături de voi, scumpi profesori, și de voi dragi colegi, dar ne amintim mereu cu mult drag de momentele prețioase petrecute împreună!

Cu stimă și considerație,

Alexandru Andone și Cătălina Marin – București
Olga Bejereanu – Brașov
Irina Cozma – Chișinău
Ana Tulatos – Frankfurt am Main

Acest articol vine ca răspuns la articolul Întâlnire cu absolvenții, scris de Vadim, de la care așteptăm cu mare nerăbdare un nou articol, eventual în versiunea 3.0, în care să ne aducă poze, informații de la eveniment și impresii la cald. Deasemenea vrem ca și ceilalți colegi care vor fi prezenți la această întâlnire să vine cu un articol dedicat acesteia.

Nu pot să vă doresc decât distracție plăcută, și începeți să vă pregătiți discursurile! ;)

Related Posts with Thumbnails
 1. Anastasia spune:

  Mdaaaa…ciudat dar intradevăr e nostalgic…Păcat că nu ajung și eu la întâlnirea cu absolvenții, sperăm deja să ne povestească cei care vor merge la acest eveniment!

 2. Anastasia spune:

  Ciudat, nimeni nu vine să ne spună și nouă cum a fost la întîlnirea cu absolvenții? Ceea ce am înțeles eu este că puținele localuri care mai sunt în Leova aseară erau full :D

  • Anastasia spune:

   Mdaaa…să înțeleg că nimeni nu a ajuns la Leova pentru întîlnirea cu absolventii…nici o informație în acest sens. Îi aud pe toți în jur cum se laudă că s-au întîlnit cu foștii colegi de liceu în acest week-end :D

Adaugati un comentariu